Din webbläsare stöds inte längre! Vänligen upgradera till den senaste versionen!

Tillsammansheten

RECENSIONER (För prisuppgift och beställning - skrolla neråt)

"Det är en jättefin bok, som är helt annorlunda allt annat jag läst. Den är väldigt gripande."
Go Morron Sverige (Rapport Morgon) SVT, Magnus Utvik, 2012-03-27 

"En av årets bästa böcker / Jan Nordström berättar om det allsvenska fotbollslaget Kalmar i bild och text. Men hans bok är ingen traditionell skildring av sportens värld, den visar i stället vad som händer om man skrapar lite på ytan."
Dagens Nyheter, Thomas Lerner, 2011-12-19

"Jan Nordström har skapat ett unikt dokument över Kalmar FF. Men boken handlar också om hans egen tuffa livsresa."
SvD, 2011-12-03

"En av de märkligaste och mest överraskande böcker jag någonsin läst. En berättelse att varmt rekommendera, långtifrån bara för fotbollsintresserade. Bitvis intressanta inblickar bakom en toppklubbs stängda dörrar, bitvis mest poesi och filosofi av författaren och hans gästskribenter. Många av bilderna är också mycket speciella."
Håkan Kamp, Sportchef NWT (Nya Wermlands-tidningen), 2012-08-03

"Kramar. Blickar som tillitsfullt möts. Ordlöst. Leenden. Värme. Man finns till för och stödjer varandra. I tillsammansheten. Ingen lämnas ensam - till sig själv. När spelarna ställer sig i ring och kedjar i varandra, strax före man ska springa ut på planen, är det som starkast. Andäktigt. En för alla - alla för en. / Varför förvandlas arbetsplatser, nästan som en naturlag, till vardagliga infernon, där vi mobbar och plågar varandra? Kanske för att vi inte vågar göra som Jan Nordström: gå till botten med oss själva. Kliva ner i underjorden, sedan återvända. Med större insikt. Den hudlöse Nordström, som även genomgått psykoterapi, jagas fortfarande av overklighet och vad han kallar Männen med mörkret (motsatsen till spelarna i Kalmar) i sitt inre. Men han vill inte längre dö. Mycket tack vare ett fotbollslag på Sveriges östkust. Han ville själv dö. ­Kalmar blev hans räddning, trots att han aldrig gillat fotboll.
Gefle Dagblad, Lasse Ekstrand, 2012-04-26

"Det är en underbart ömsint bok."
Malou von Sivers, Malou Efter Tio – TV4,  2012-01-25

"Tänk om världen var mer som ett lag...". Fotografen Jan Nordström följde Kalmar FF och gjorde en bok som inte handlar om fotboll. Se och njut!"
Dagens Arbete, nr 2, 2012

"aaaaa - högsta betyg. En bok som drabbar på djupet är denna berättelse i ord och bild om fotboll, psykisk sjukdom och kärlek. De nakna kloka enkla texterna svävar mellan dikt och prosa, fotografierna är helt briljanta. Jan Nordströms ord och iakttagelser står i centrum, men detta är handlar också om lagarbete. Flera har bidragit med sina tankar och grundbudskapet är lika tydligt som varmt: Utan varandra är vi ingenting."
Amelia, Maria Küchen, 2012-01-19

"Läs hans Tillsammansheten :-)"
Rikard Wolff, skådepelare, sångare och författare på sin facebooksida, 2012-07-21

"Den känns, den doftar, du kommer inte undan. Jag bläddrar, läser och blir varm. Varför ens vilja komma undan? Tvärtom, Tillsammansheten är en bok jag skulle vilja ge till många, ung och gammal, män med identitetskris och påtvingande manlighetsidéer, eller kvinnor som, liksom jag, kan ha svårt att koppla ihop poesi och fotboll! / Hans enkla och avskalade ord går rakt in. Bilder och formgivning följs åt i samma rytm, sprunget ur livet och ett pumpande hjärta"
Smålandsposten, Tina Persson, 2012-01-03

"Boken har en intensitet, känslighet och öppenhjärtighet som överväldigar läsaren./ Författaren, fotografen och poeten Jan Nordströms öppenhjärtiga texter liknar närmast prosalyrik och ligger som gripande kommentarer till ett mycket fint och väl återgett fotomaterial i både svartvitt och färg./ De ovanliga vinklarna gäller även texterna, oavsett om de är författarens eller de många citaten från spelare, ledare och tränare."
Btj-häftet nr 5, 2012, Staffan Wennerlund

"Det här är en annorlunda bok om fotboll, idrott, medmänsklighet, kärlek och psykologi. Med ett poetiskt bildspråk och korta texter målar Jan Nordström sin tillvaro tillsammans med Kalmar FF:s A-lag / Sällan har man kunnat läsa så naket och mänskligt om idrottens villkor"
Svensk Idrott, Matilda Rangborg, nr 1 januari 2012

"Ramen är Kalmar FFs A-lag, som Jan Nordström följt och fotograferat. Men det är så mycket mer, något man blir varse redan på första uppslaget där Jan Nordströms dikt och bild lyckats fånga hela boken, som handlar om kärlek och medmänsklighet. / Han skriver också utlämnade om sig själv i dikt och prosa. Det här är en bok som kräver tid och eftertanke."
Journalisten, Qia Rindevall, nr 22 dec 2011 - 25 jan 2012

"Boken är en resa in möjligheternas land. Den rör oss alla."
Barometern, Mats Trondman, 2011-12-20

"4 stjärnor - En utlämnande och finstämd hyllning till de livsform som manliga idrottskollektiv utgör. Själv kallar författaren/fotografen/konstnären det för en En livsberättelse /.../ tillsammans med Kalmar FF:s A-lag 2010- 2011. Den fd målvakten har skapat ett vacker kombo av terapibok och omklädningsrumsskildring: alla bidrar, alla kramas på bild. Henrik Rydström drar, inte oväntat, ett tungt lass."
Gefle Dagblad, Magnus Sjöholm, 2011-12-17

"Både Jan Nordström och Kalmar FF kan vara stolta"
Östran, Klas Palmqvist, 2011-11-30

"Jan Nordströms bok är något helt annat som låter oss läsare möta just människorna bakom idrottens fasad av gladiatorpansar. Deras hela liv som människor och idrottsmän. Idrottare är människor de också, det är förstås en truism att skriva, men behöver lika fullt påpekas. Medierna häpnar varje gång en idrottsstjärna på ett eller annat sätt visar svaghet. Idrottsskador är förstås påtagliga, men när det inre går sönder... / "Tillsammansheten" är berättelsen om ett fotbollslags inre liv i bokstavlig mening, om det som är gemenskap men också utsatthet, sårbarhet och mod." / Jan Nordström började fotografera när han avslutade sin idrottskarriär. Han står för bokens bilddokument. Texter skrivna av honom själv och en del av de forna lagkamraterna, bär mycket av den stämningen av medmänsklighet och värme som är bokens solida grund."
Stefan Nilsson, fotoboksredaktör, Svenska Fotografers Förbund, 2011-12-06 

MER OM TILLSAMMANSHETEN
Tillsammansheten är en foto, ord, konst och poesibok. En livsberättelse och ett historiskt dokument och mer - om vad som kan rädda en annan människas liv? På ett unikt sätt har Jan Nordström följt Kalmar FF under 1,5 år i bilder och ord. Men det handlar egentligen inte om fotboll. För det handlar om allt. Om att leva, kärleken, medmänskligheten och det seende hjärtat i oss. En berättelse som innehåller 50 olika människors känslor och ord. Den yngsta rösten är sex år och den äldsta är åttio. En bok tillsammans med Kalmar FF:s allsvenska fotbollslag säsongen 2010-2011 och så många fler. Boken är på 208 sidor och innerhåller ca 300 fotografier och målningar, samt texter av 50 personer. Boken släpptes den 25 november 2011.

"Ingen annan har fått vara nära Kalmar FF så som Jan fått. I det innersta. Det är ju egentligen ingen bok om fotboll, men det är det ändå och det är ett helt unikt historiskt dokument om KFF. Men det är som Jan säger, en bok om allt och med så många historier. En berättelse för den som är helt ointresserad av idrott och för den som är det. Och jag som skrivit så mycket har aldrig tidigare skrivit så naket om mig själv som i boken. Och jag har fått möta helt nya inre sidor av mina lagkamrater".
Henrik Rydström, Kalmar FF:s lagkapten under de år som boken skapades.

Tillsammansheten - en livsberättelse i fotografier, målningar, ord och form av Jan Nordström
tillsammans med Kalmar FF:s A-lag 2010-2011 och så många andra.
Med ord även av ia Johannesson, Emin Nouri, Nanne Bergstrand, Henrik Rydström, Tobias Carlsson, Hanne Holm, Ricardo Santos, Sandra Nicklasson, Paulus Arajuuri, Abiola Dauda,
Stefan Ålander, Donald Arvidsson, Tabita Björk, Anders Nordström, Kjell Svensson, Monika Karlsson, Daniel Mendes, Hampus Bohman, Erik Israelsson, Giles Stille, Johan Bertilsson,
Etrit Berisha, Stefan Larsson, Daniel Sobralense, Petter Wastå, Ola Ragnarson, Joakim Karlsson, Zlatan Azinovic, Joachim Lantz, Markus Thorbjörnsson, Alban Dragusha, Liridon Leci
Besnik Rustemaj, Måns Söderqvist, Kjell Nyberg, Lasse Johansson, Sebastian Feddersen,
Mattias Johansson, Mattias Pavic, Olle Berger, Herman Holm, Kristoffer Fagercrantz,
Tobias Eriksson, Dan Old Elk, Katrin Gunnarsson, Ejvor Togelius, Jimmie A. Sandebäck,
Emil Sandebäck och Cecilia Hardestam.

Boken Tillsammansheten är utgiven av "Jan Nordström bilder och ord om att leva"
Releasedatum: 2011-11-25.
Fotografier, målningar, ord och grafisk form: Jan Nordström © 2011.
Ord även av alla som står i början av boken och som anges här ovan © 2011.
Övriga fotografier: Lagbilden, Jan Nordström som målvakt, fotograf okänd.
Jan Nordström och hans bror som barn, foto: Irene Nordström.
Porträtt av Jan Nordström, foto: Jörgen Nordström.
Producent: Svante Oledal
Textcoach: Rosemarie Holmström
Rådgivare grafisk form och original: Lasse Peterson
Boken stöds bland annat av:
(H)järnkoll, www.hjarnkoll.se
Tandläkare Lars Holm
Tryck: Lenanders Grafiska AB, Kalmar 
Papper: MultiDesign Original White
Typsnitt: Frutiger

PRIS OCH BESTÄLLNING 
Priserna varierar så du får jämföra de olika alternativen. Här har vi angett 6 olika alternativ på inköpsställen. Det finns flera.

Alternativ 1 - via denna hemsida: 95 kr/st (inkl. moms och frakt). Beställ genom att skicka ett mail till: info@jannordstrom.com Boken skickas till dig tillsammans med en faktura. Vill du att Jan ska signera boken får du uppge det vid din beställning. 

Alternativ 2 - via nätbokhandeln Adlibris. Klicka HÄR

Alternativ 3 - via nätbokhandeln Bokus. Klicka HÄR


Alternativ 4 - via nätbokhandeln Akademibokhandeln. Klicka HÄR

Alternativ 5 - via den lokala bokhandlaren där du bor. Har de inte boken hemma så kan de beställa den åt dig.

Tack för din beställning. Med värme / från oss på "Jan Nordström bilder och ord om att leva"
Denna sida uppdaterades 2017-09-29 (Med reservation för ändringar).