Din webbläsare stöds inte längre! Vänligen upgradera till den senaste versionen!

Stipendier och priser

2015 - Arbetets museums Eldsjälspris, 2015.
"Jan Nordström får årets "eldsjälspris" på 20 000 kronor för sitt kreativa arbete med att ständigt fånga kärleken med sin kamera, målningar eller skrivande. I sitt mångåriga arbete har han - utifrån ett lokalt perspektiv - visat upp sitt genuina intresse för sina medmänniskor. Inte minst i boken "Tillsammansheten" om fotbollslaget Kalmar FF. I sina bilder och texter har han också tillfört sitt eget livs utmaningar och genom detta växt till en stor inspiratör för alla dem som vill berätta om livet som det är."
2015 - Tvåårigt arbetsstipendium Sveriges författarfond
2014 - Byteatern, Kalmar Länsteaters Eldsjälspris, 2014.

"Med ett sällsamt seende öga, en ovanligt inkännande själ och en uthållig och enveten vilja att verka för det goda personifierar Jan Nordström begreppet eldsjäl i ordets allra bästa mening. En medmänniska som oförtröttligt sprider värme, kärlek och glädje med en förmåga att se det svaga i den starke och det starka i den svage, inte bara med sin konstutövning utan också med hela sin person."
2012 - Ettårigt arbetsstipendium Sveriges författarfond.
2012 - Punktstipendium från Författarnas Fotokopieringsnämd.
2012 - Guldskiva för sina fotografier till Peter LeMarcs album "Svag doft av skymning"
"Jan är en sån fruktansvärt begåvad, känslig och kreativ fotograf. Hans foton är en vital del av 
albumet "Svag doft av skymning" och speglar dess innehåll på ett spirituellt visuellt sätt
- Peter LeMarc"
2008 - Kalmar kommuns kulturpris
"Du är en självutlämnande poet och känslig fotograf. Du berättar om människan i sina mest sårbara och skyddslösa tillstånd. Ditt arbete berör."
2007 - Ettårigt arbetsstipendium Sveriges författarfond.
2005 - BLF (Bildleverantörernas förening) stipendium.
2005 - Ettårigt arbetsstipendium Sveriges författarfond.
2004 - Kulturstipendium Regionförbundet i Kalmar län.

"Jan har illustrerat landstingskatalogen för Kalmar län åren 2003 och 2004 genom bildreportage om tre människors liv som patienter inom sjukhusets värld och som privatpersoner i sin egen vardag. Bildreportagen och fotoutställningarna i anslutningen till detta projekt har blivit mycket uppmärksammade i tv och media. Genom sin emotionella och social kompetens och genom sin ödmjukhet har Jan fått människorna att berätta om sina liv och sina innersta tankar och detta återspeglas på ett utomordentligt fint sätt i bilderna som kommer oss väldigt nära. Jan har ett alldeles ypperligt sinne för bilden och en förmåga att hitta udda vinklar som gör att bilden berör. Jan har en unik förmåga att kombinera bild och ord till en enhet som talar till människans allra djupaste känslor."
2004 - Nominerad till Kalmar kommuns kulturpris.