Din webbläsare stöds inte längre! Vänligen upgradera till den senaste versionen!

Innanför

Bokomslag Innanför

RECENSIONER
 (För prisuppgift och beställning - skrolla neråt)


"Hans diktsamling "Innanför - om en mans oro i själen, ätstörning och kroppsfixering" har rönt stora framgångar och blivit en nalle, något att hålla sig i och trösta sig med för många som drabbats av ätstörningar."
NWT – Nya Wermlands-Tidningen, Gunilla Rung Klint, 2009-09-28

"Med sin bok vill Nordström berätta för att hjälpa andra med samma och liknande problem. Förmedla att det inte är skamligt att prata om det. Annars får demonen bygga sitt bo. Idrottsrörelsen och dess ledare har en viktig roll att spela då den når så många barn och ungdomar. Att visa att mansrollen kan vara något annat än magrutor, tuffhet och ett ansikte av sten. Att mansrollen - och kvinnorollen - kan vara något annat än de budskap vi dagligen möter på löpsedlar, i teve och på reklamskyltar. Jan Nordström tar också fantastiska bilder med en känsla som är svår att beskriva. De måste ses. Ta också del av Jan Nordströms ord. De kan ge tankar och hjälp även för dem som inte drabbats av demoner."
Tidningen Svensk Idrott - Svenska Riksidrottsförbundet, Chefredaktör Pär Ånell, nr 5 2007.

"Stillsam bok om ortorexi. Det är inte varje månad vi tipsar om diktsamlingar i Fitness Magazine, men Jan Nordströms innanför berör ett ämne som tyvärr är vanligt bland tränande, nämligen ortorexi. Jan skriver i sitt pressbrev: Jag ville sluta dölja sjukdomen, jag ville visa den för mina anhöriga och mig själv och dels för att hjälpa andra i samma situation. Det finns inte så mycket skrivet om pojkars och mäns problem med ätstörningar och ortorexi."
Fitness Magazine, nr 08, augusti 2007.

"Hans berättelse är hans, men han hoppas att den kan vara till stöd för någon annan. Han tror att det är viktigt att förstå att också pojkar och män kan drabbas av ätstörningar och utseendehets."
Dagens Nyheter, Jan Kantor, 2006-04-29

"Ja nog är han modig som vågar och vill lämna ut sig på detta sätt. Vad har vi andra att göra? Kanske läsningen innebär att ögon öppnas så att kunskapen om att inte alla pojkar klarar av kraven (inre och yttre) med följden att någon får den hjälp som krävs av omgivningen när demonen förvrider synen av kroppen i spegeln."
Barometern-OT, Peter Hultsberg, 2007-03-24

"en naken och finstämd, delvis skrämmande skildring"
Pia Andersson Hobert, Barometern-OT, 6 maj 2006.

"Diktjaget är en ung man i kamp med sin inre plågoande, en demon som förgiftar honom med självförakt och driver honom till livshotande självsvält. Språket är naket och direkt, övertygande och berörande. På sina 16 sidor lyckas innehållet kännas väldigt angeläget - som en röst som faktiskt vet hur det är för den som är drabbad, eller som kan berätta för den som är anhörig. Med tanke på de orealistiska kroppsideal som på olika sätt anstormar oss idag kan boken säkert vara till stöd och fungera som motvikt - inte minst för unga män."
Bibliotekstjänst BTJ-häftet, Anneli Stenberg, nr 12, 2006

MER OM BOKEN INNANFÖR
Innanför släpptes 2006 och fick stor nationell uppmärksamhet bland annat eftersom den ansågs vara en av de första skildringarna skriven av en man om att att ha insjuknat i ätstörningar. I Jans fall var det en kombination av anorexi (självsvält), bulimi (hetsätning) och en överdriven träning - ett träningsmissbruk med mycket strikt kosthållning. Namn som brukar dyka upp för att beskriva detta tillstånd är exempelvis träningsanorexi, idrottsanorexi eller ortorexi.

Jan har sedan Innanför gavs ut 2006 medverkat i många intervjuer i press, tv och radio, bl.a i Dagens Nyheter, Aftonbladet, Dagens Industri, SvD, TV4 Nyhetsmorgon, Go'kväll (SVT), Karlavagnen (P4), Ekot (P1) med flera. Här på vår hemsida kan du ta del av några av dessa under rubriken "Om" och sedan underrubriken "Media om Jan Nordström" - Du når även dit om du klickar - här.

Jan är även ute i föreläser i skolar, idrottsföreningar, vårdutbildningar, gym, arbetsplatser mm. Han berättar om sina erfarenheter med fokus på det som räddade hans liv (Kontakta oss om du är intresserad av en föresläsning). Jan har tidigare arbetat ideellt som mentor åt drabbade och anhöriga i föreningen Frisk & Fri - Riksföreningen mot ätstörningar. Här på vår hemsida har Jan skrivit lite mer om sin tid med ätstörningar. Här finns också information till dig som själv är drabbad eller till dig som är anhörig. Du når denna text under rubriken "Om" och sedan underrubriken "Ätstörningar - anorexi, bulimi, idrottsanorexi, träningsanorexi, överdriven träning, träningsmissbruk, ortorexi" - Du kan även komma till texten om du klickar - här.

Stycken ur Innanför har även citerats i rad andra böcker som handlar om ätstörningar, b.la. i boken "Projekt perfekt - om utseendekultur och kroppsuppfattning" av Ann Frisén, Kristina Holmqvist Gattario och Carolina Lunde (utgiven av Natur & Kultur, 2014) och Smak på livet igen! - sju berättelser om vägen tillbaka till livet efter en ätstörning" av Tabita Björk (Randi Förlag, 2016). I böckerna "Tillsammansheten" (2010) och "Hemligheten" (2017) skriver Jan även stycken om sin tidigare kamp mot ätstörningar.

Innanför - om en mans oro i själen, ätstörning och kroppsfixering
ISBN 978-91-631-8618-9
Utgiven 2006
Format 100 x 200 mm.
Mjuka pärmar.
16 sidor.
Text och omslagsillustration av Jan Nordström.
Grafisk formgivning av Ia Johannesson.

PRIS OCH BESTÄLLNING AV BOKEN INNANFÖR
Priserna varierar så du får jämföra de olika alternativen. Här har vi angett 5 olika alternativ på inköpsställen. Det finns flera.

Alternativ 1 - via denna hemsida: 59 kr/st (inkl. moms och frakt). Beställ genom att skicka ett mail till: info@jannordstrom.com Boken skickas till dig tillsammans med en faktura. Vill du att Jan ska signera boken får du uppge det vid din beställning.

Alternativ 2 - via nätbokhandeln Adlibris. Klicka HÄR

Alternativ 3 - via nätbokhandeln Bokus. Klicka HÄR

Alternativ 4 - via nätbokhandeln Akademibokhandeln. Klicka HÄR

Alternativ 5 - via den lokala bokhandlaren där du bor. Har de inte boken hemma så kan de beställa den åt dig.

Tack för din beställning. Med värme / från oss på "Jan Nordström bilder och ord om att leva"
Denna sida uppdaterades 2017-10-04 (Med reservation för ändringar).