Din webbläsare stöds inte längre! Vänligen upgradera till den senaste versionen!

Hemligheten

Bokomslag Hemligheten

RECENSIONER (För prisuppgift och beställning - skrolla neråt)

"Tar sig förbi slamret och vill tala om det där med att faktiskt vara människa. Det är en innerlig bok om en märkvärdig plats."
Björn Samuelsson, Östra Småland, 2017-03-04

"Jan Nordström har fångat bilder och tankar som angår oss alla. Votum förlag kan vara lyckliga som har fått möjligheten att ge ut den."
Maria Wiell, Ölandsbladet, 2017-02-28

"Hemligheten är en av de rekommenderade böckerna under tidningens rubrik "Utvalt".
Allt om trädgård - Nordens största trädgårdstidning, Nr 8, Maj / Juni 2017

"En bok att vila i. En berättelse om livsmod och hopp med korta texter och underbara fotografier."
Tidningen Revansch - om psykisk hälsa och ohälsa, Nr. 2, 2017.

"Med sin nya bok visar Jan Nordström återigen att han är en berättare som har förmågan att beröra."
Janne Adeen, Kalmar läns tidning, 2017-02-16


HÖR JAN LÄSA UR BOKEN OCH SE NÅGRA AV FOTOGRAFIERNA


Här kan du höra Jan läsa tre fragment ur boken, samt se några av fotografierna (Klicka på det fragmentet du vill se och lyssna på).

Fragment 1 - Hemligheten, boken
Fragment 2 - Hemligheten, boken
Fragment 3 - Hemligheten, boken


MER OM BOKEN HEMLIGHETEN


Trädgården där denna berättelse utspelar sig, och de två bröderna som har den, finns på riktigt någonstans i Sverige. Den är lika stor som tre fotbollsplaner och ligger omsluten av en skog. Trädgården är en plats som skyddas av dem som vet om den, men aldrig för att stänga ute andra människor, bara för att bevara innerligheten.

Jan Nordström har följt bröderna och livet i trädgården under drygt fem år. Detta är hans poetiska berättelse i bilder och ord om hur det påverkade hans egen, inre trädgård.
Det är ingen traditionell berättelse om trädgårdsarbete eller om blommor och växter eller om två bröder som har en trädgård. Det är en berättelse om livsmod och hopp.

Som ett komplement till Jans poetiska berättelse och till hans fotografier finns det sist i boken Hemligheten kommentarer, fakta, minnen och associationer av de två bröderna, och av trädgårdsmästaren och trädgårdspedagogen Elin Rolander, biologen Tobias Borger, entomologen och fjärilsspecialisten Hans Karlsson, samt av Jan själv.

Varje exemplar av boken Hemligheten är unik. De är numrerade och signerade på omslaget av Jan, vilket gör varenda exemplar av Hemligheten till den enda av sitt slag.
Boken är tillverkad så miljövänligt som möjligt. Den är tryckt i Sverige på miljövänligt papper och med koboltfria färger. Boken är även inbunden med miljövänligt lim. Den är klimatkompenserad via ClimatePartner. Besök hemsidan www.climatepartner.com och skriv in Hemlighetens ID-nummer: 10730-1701-1002 för att läsa om projektet "Forest Protection, Santa Maria, Brazil" i Brasilien som Hemlighetens klimatkompensation går till.

Boken Hemligheten är utgiven av "Jan Nordström bilder och ord om att leva" i samarbete med Votum & Gullers Förlag. Bokens releasedatum var 2017-02-15.
Text: © Jan Nordström. Text bildkommentarer på sid 122-143: © Jan Nordström, De två bröderna, Elin Rolander, Tobias Borger, Hans Karlsson, samt respektive upphovsrättsinnehavare vid olika de källangivelserna. Textcoach: Rosemarie Holmström Foto: © Jan Nordström. Foto, sid 120: © Svante Oledal. Målning, sid 106-107: © Jan Nordström. Illustrationen i:et och människan i titeln Hemligheten: © Jan Nordström. Repro: Erik Larsson, Lenanders Grafiska AB. Grafisk form och original: Jan Nordström. Rådgivare grafisk form och original: Lasse Peterson, Vibra AB. Producent för "Jan Nordström bilder och ord om att leva": Svante Oledal. Medarbetare: Sofia Erlandsson. Boken är tryckt av Lenanders Grafiska AB i Kalmar.

HEMLIGHETEN - EN MULTIKONSTNÄRLIG UPPLEVELSE

Hemligheten - en multikonstnärlig upplevelse med Jan Nordström, Rikard Wolff, Peter LeMarc, Leif Jordansson och Peter Norrman

Från vänster: Peter Norrman, Leif Jordansson, Jan Nordström, Rikard Wolff och Peter LeMarc. Foto: Lena Katarina Johansson.

Boken Hemligheten är även grunden i en multikonstnärlig musikalisk bild- och ordupplevelse skapad av Jan Nordström, Rikard Wolff, Peter LeMarc, Leif Jordansson och Peter Norrman med flera. Berättelsen handlar om livsmod och hopp och scenbilden börjar i en hemlig trädgård som finns på riktigt någonstans i Sverige. Den stora premiären är planerad till 2018, men saker kan eventuellt ske innan dess.  
– Jag tycker det är fint med sådant som bara börjar. Kanske en helt vanlig vardagsmorgon, säger Jan Nordström som under de senaste åren skapat en rad olika oannonserade pop-up händelser, bland annat vid en busshållplats i Kalmar.
Rikard Wolff som i år bland annat har en av huvudrollerna i årets julkalender i SVT "Jakten på tidskristallen", är berättarrösten i Hemligheten och det var även han som födde idén om att skapa en upplevelse av Nordströms bok.
– Jan visade mig en tidig skiss av boken redan 2012 och jag kände direkt att berättelsen hade möjligheten att växa ut ur bokpärmarna och även bli till en multikonstnärlig kreation, säger Rikard Wolff.
Jan Nordström och Peter LeMarc har arbetat tillsammans tidigare, senast i samband med LeMarcs album "Den tunna tråden".
– Jag har aldrig tidigare gjort musik som den i Hemligheten, så jag frågade kompositören Leif Jordansson, som tidigare bland annat gjort musiken till Jonas Gardell hyllade dramaserie "De halvt dolda" om han ville vara med. Det är Leif som är huvudkompositören av musiken och ljudbilden i Hemligheten. Jag bidrar lite här och där, säger Peter LeMarc.
Genom Leif Jordansson steg även filmaren och konstnären Peter Norrman in i det gemensamma skapandet. Han har bland annat på uppdrag av Läkare utan gränser skapat den uppmärksammade 360 gradiga filmkonstupplevelsen "En annan verklighet" - om livet i ett flyktingläger i Sydsudan, som visats i köpcentrum runt om i Sverige.
Andra artister, men även exempelvis forskare har och kommer att bjudas in och vara med i skapandet - en av tankarna med Hemligheten är att den på olika sätt kommer fortsätta att växa till hoppfulla möten mellan människor.
– Mer än så här berättar vi inte just nu. Våra läppar är förseglade. "Upplevelsen Hemligheten" ska ju vara lite hemlig tills den börjar dyka upp lite här och där, säger Jan Nordström.

PRIS OCH BESTÄLLNING AV BOKEN HEMLIGHETEN

Priserna varierar så du får jämföra de olika alternativen. Här har vi angett 6 olika alternativ på inköpsställen. Det finns flera.

Alternativ 1 - via denna hemsida: 199 kr/st (inkl. moms och frakt). Beställ genom att skicka ett mail till: info@jannordstrom.com Boken skickas till dig tillsammans med en faktura. Vill du att Jan ska signera boken får du uppge det vid din beställning. 

Alternativ 2 - via Votum & Gullers förlag. Klicka HÄR

Alternativ 3 - via nätbokhandeln Adlibris. Klicka HÄR

Alternativ 4 - via nätbokhandeln Bokus. Klicka HÄR

Alternativ 5 - via nätbokhandeln Akademibokhandeln. Klicka HÄR

Alternativ 6 - via den lokala bokhandlaren där du bor. Har de inte boken hemma så kan de beställa den åt dig.

Tack för din beställning. Med värme / från oss på "Jan Nordström bilder och ord om att leva"
Denna sida uppdaterades 2017-09-29 (Med reservation för ändringar).