Din webbläsare stöds inte längre! Vänligen upgradera till den senaste versionen!

Hemligheten - upplevelsen. Pressmeddelande 2017-05-29
Från vänster: Peter Norrman, Leif Jordansson, Jan Nordström, Rikard Wolff och Peter LeMarc. Foto: Lena Katarina Johansson.
PRESSMEDDELANDE | 2017-05-29
HEMLIGHETEN – EN MULTIKONSTNÄRLIG UPPLEVELSE
Allkonstnären Jan Nordströms senaste bok "Hemligheten"* är grunden i en multikonstnärlig musikalisk bild- och ordupplevelse skapad av Jan Nordström, Rikard Wolff, Peter LeMarc, Leif Jordansson och Peter Norrman. Berättelsen handlar om livsmod och hopp och scenbilden börjar i en hemlig trädgård som finns på riktigt någonstans i Sverige. Den stora premiären är planerad till 2018, men saker kan eventuellt ske innan dess.  – Jag tycker det är fint med sådant som bara börjar. Kanske en helt vanlig vardagsmorgon, säger Jan Nordström som under de senaste åren skapat en rad olika oannonserade pop-up händelser, bland annat vid en busshållplats i Kalmar.

Rikard Wolff som i år bland annat har en av huvudrollerna i årets julkalender i SVT "Jakten på tidskristallen", är berättarrösten i Hemligheten och det var även han som födde idén om att skapa en upplevelse av Nordströms bok. – Jan visade mig en tidig skiss av boken redan 2012 och jag kände direkt att berättelsen hade möjligheten att växa ut ur bokpärmarna och även bli till en multikonstnärlig kreation, säger Rikard Wolff.

Jan Nordström och Peter LeMarc har arbetat tillsammans tidigare, senast i samband med LeMarcs album "Den tunna tråden". – Jag har aldrig tidigare gjort musik som den i Hemligheten, så jag frågade kompositören Leif Jordansson, som tidigare bland annat gjort musiken till Jonas Gardell hyllade dramaserie "De halvt dolda" om han ville vara med.
Det är Leif som är huvudkompositören av musiken och ljudbilden i Hemligheten. Jag bidrar lite här och där, säger Peter LeMarc.

Genom Leif Jordansson steg även filmaren och konstnären Peter Norrman in i det gemensamma skapandet. Han har bland annat på uppdrag av Läkare utan gränser skapat den uppmärksammade 360 gradiga filmkonstupplevelsen "En annan verklighet" - om livet i ett flyktingläger i Sydsudan, som visats i köpcentrum runt om i Sverige.

Andra artister, men även exempelvis forskare har och kommer att bjudas in och vara
med i skapandet - en av tankarna med Hemligheten är att den på olika sätt kommer fortsätta
att växa till hoppfulla möten mellan människor. – Mer än så här berättar vi inte just nu. Våra läppar är förseglade. "Upplevelsen Hemligheten" ska ju vara lite hemlig tills den börjar dyka upp lite här och där, säger Jan Nordström.

Mer information om de medverkande:
www.jannordstrom.com
www.rikardwolff.se
www.lemarc.se
www.jordansson.net
www.peternorrman.com

*Jan Nordströms bok "Hemligheten", släpptes i februari 2017 och är utgiven av "Jan Nordström bilder och ord om att leva" i samarbete med Votum förlag. Läs mer om boken här under. Där finns även länkar så att du kan beställa den.

Jan Nordströms bok Hemligheten
"Tar sig förbi slamret och vill tala om det där med att faktiskt vara människa. Det är en innerlig bok om en märkvärdig plats." – ÖSTRA SMÅLAND, 2017-03-04

"Jan Nordström har fångat bilder och tankar som angår oss alla. Votum förlag kan vara lyckliga som har fått möjligheten att ge ut den."
 ÖLANDSBLADET, 2017-02-28

"Hemligheten är en av de rekommenderade böckerna under tidningens rubrik "Utvalt". – ALLT OM TRÄDGÅRD – Nordens största trädgårdstidning, Nr 8, Maj / Juni 2017.

"
En bok att vila i. En berättelse om livsmod och hopp med korta texter och underbara fotografier." – REVANSCH, Nr. 2, 2017.

"Med sin nya bok visar Jan Nordström återigen att han är en berättare som har förmågan att beröra." – KALMAR LÄNS TIDNING, 2017-02-16

KÖP JAN NORDSTRÖMS NYA BOK "HEMLIGHETEN
.
Här via hemsidan kostar den 199 kr/st (inklusive frakt)Maila din beställning till: info@jannordstrom.com
Du kan självklart även köpa Hemligheten i den lokala bokhandeln där du bor eller via nätbokhandeln – här via länkarna kan du beställa den via:
Adlibris (159 kr/st) se deras specifikation om fraktkostnad.
Akademibokhandeln (219 kr/st) se deras specifikation om fraktkostnad.
Bokus (159 kr/st) se deras specifikation om fraktkostnad. 
Votum Förlag (180 kr/st) se deras specifikation om fraktkostnad.

Varje exemplar av boken är unik. De är numrerade och signerade på omslaget av Jan, vilket gör varenda exemplar av Hemligheten till den enda av sitt slag. Boken är tillverkad så miljövänligt som möjligt.


Som ett komplement till Jans poetiska berättelse och till hans fotografier finns det sist i boken kommentarer, fakta, minnen och associationer av de två bröderna, och av trädgårdsmästaren och trädgårdspedagogen Elin Rolander, biologen Tobias Borger, entomologen och fjärilsspecialisten Hans Karlsson, samt av Jan själv.

Hemligheten är producerad av Svante Oledal och medarbetare är Sofia ”Fia” Erlandsson. Boken är utgiven i samarbete med Votum & Gullers Förlag. 

HÄR KAN DU HÖRA JAN läsa några fragment ur boken, samt se några av fotografierna:
Fragment 1 – Hemligheten, boken
Fragment 2 – Hemligheten, boken
Fragment 3 – Hemligheten, boken

Peter LeMarc albumomslag Den tunna tråden och Peter LeMarc och Jan Nordström
Peter LeMarcs nya album "Den tunna tråden". Jan har fotograferat samtliga bilder till detta. Om du införskaffar en LP eller CD kommer du även få med en bok där Jans fotografier är som en stillbildsvideo till varje låttext. Så här beskriver Peter LeMarc detta:
"Nu finns LPn (och CDn) "Den tunna tråden". Stolt! Vill du höra den som jag avsett, få hela upplevelsen, är det LP (och CD) som gäller. Bok med texter och Jan Nordströms intensiva "stillbildsvideor", innerpåse med bilder, bra ljud m.m. Till varje låt i medföljande bok finns ett specifikt foto, som är som en stillbildsvideo till varje sång. Jans omslagsfoto, där jag står med bar överkropp och de tillhörande fotografierna i textboken är en del av hela verket. Det är en helhet. Själva "verket" är albumet, med omslag och text- och fotobok." Finns hos din lokala skivhandel (och även Bengans.se, CDON.se, Ginza.se, m.fl.). Vill du förhandslyssna ligger den uppe på alla streamingtjänster."
(Se, lyssna och läs mer här under, bland annat kan du se musikvideon till titellåten "Den tunna tråden, som består av Jans fotografier). Peter LeMarc kommer att vara ute på en signeringsturné under november och december. Följ "Peter LeMarc" på facebook eller instagram "@peter_lemarc" för städer och datum. (Bilderna ovan: Albumomslaget och fotot till vänster, Peter LeMarc och Jan Nordström under en fotosession. Fotot på Peter och Jan: Per LIndholm).

Lite fred på jorden, Färjestadens bibliotek 161103VÄLKOMMEN till Jan Nordströms scenföreställning "lite FRED PÅ JoRDEN". Torsdagen den 3 nov, 2016, Färjestadens bibliotek, Öland. kl 19.00-20.30. Fri entré. (OBS! Arrangören, Färjestadens bibliotek hälsar att biljetter INTE kan förbokas, utan att det är först till kvarn som gäller. Lokalen där förställningen äger har plats för 100 personer.)

Några recensioner av föreställningen "lite FRED PÅ JoRDEN":

"Lite fred på jorden är mer än en föreställning. Det är en reva i mörkret
varur ljuset får komma till oss."
– Peter Hultsberg, Barometern-OT, 2015-10-08

"Jag har just varit med om Jan Nordström och hans bildberättarföreställning "Lite fred på jorden". Om vi i vardagen bara vågade visa lite mer av den ömhet Jan förmedlar, skulle vår värld dag för dag sakta förvandlas till det bättre."
– Jan Dzedins, producent, Regionteatern Blekinge Kronoberg, 2016-02-25

"Berör som få... gör att man en dryg timme senare lämnar föreställningen med en liten klump
i magen, samtidigt som hjärtat blivit lite större och mer vidöppet än det var när man kom dit."
– Ann-Heléne Thöring, Kalmar Läns Tidning, 2015-11-19

"Jan Nordströms budskap och den värme han ville förmedla i sin föreställning "lite FRED PÅ JoRDEN", gick fram som en klar linje hela kvällen på Nybro Bibliotek genom hans fantastiska foton, konstverk, dikter, texter och framförallt hans berättande. Det kändes som något utöver det vanliga, som man inte  kommer att glömma. Jag är säker på att alla som lyssnade, fick med sig många varma tankeväckande  funderingar hem. Detta ämne blir dessutom mer och mer aktuellt och viktigt i dessa dagar!"
– Pernilla Schultz, Nybro Bibliotek, 2015-11-27

"Det var en tänkvärd timme - som Jan Nordström bjöd på, men den innehöll
även en del skratt och Jan bjöd verkligen på sig själv."
– Daniel Grozdanovski, 24Kalmar.se, 2015-10-07

Peter LeMarc albumomslag Den tunna tråden
Mitt omslagsfoto till Peter LeMarcs kommande album "Den tunna tråden" (LP och CD). Grafisk design av Ricky Tillblad. Med albumet kommer en bok med mina fotografier (som ett slags stillbildsvideor) till Peters texter. Albumet släpps den 18 nov, 2016. Du kan förbeställa det HÄR.

Videon till Peter LeMarcs singel "Den tunna tråden".
Muskvideo med mina fotografier. Titellåten till Peter LeMarcs kommande album "Den tunna tråden". I sin söndagskrönika den 25 september skrev Aftonbladets Markus Larsson: "... en av de starkaste låtarna som har släppts på många år". Videon ser du HÄR.


Omslag till Peter LeMarcs singel "Den tunna tråden".
Mitt foto av spindelväv mellan två blomblad. Singelomslag till Peter LeMarcs första singel från kommande album, titellåten "Den tunna tråden". Grafisk design omslag: Ricky Tillblad. Låten finns på Spotify, Apple Music, iTunes etc. – HÄR.

NY BOK "För det finns så mycket vackert ..." OCH en NY FÖRESTÄLLING "Lite fred på jorden" av och med JAN NORDSTRÖM. Läs mer om de både här under ... 

Jan Nordströms nya bok och föreställning

RECENSIONER AV 
BOKEN 
"Fullständigt avväpnad sitter jag med en blodröd bok i min hand.", "Slagkraftig och avskalad direkthet", "Inger Dahlman om Jan Nordströms nya bok: "Det är så här vi alla borde göra; lämna ut våra knaggliga hjärtan så andra vågar göra likadant. Vilket enkelt och underbart sätt att minska ensamheten i världen." – Recension av Inger Dahlman i Barometern-OT, 2015-10-08 av min nya bok: "För det finns så mycket vackert, som alla dessa människor som var här". HÄR kan du läsa recensionen i sin helhet.

"Jan Nordström är allkonstnär. Ord, ­målningar, ­fotografier och reflektioner ­bildar en helhet. Hans bok är en bok att ha på soffbordet och läsa lite i efterhand. Han fortsätter att måla själ-porträtt. Han fortsätter att försöka göra världen lite bättre. Det blir alltigenom sympatiskt. Och det är en never ending story i många former och format. Allkonstnärer fungerar så." – Recension av Dag Sandahl, Östra Småland/Nyheterna, 2015-12-08. HÄR – kan du läsa recensionen i sin helhet.

"Boken genomsyras av multikonstnärens tankar om hopp, mod och medmänsklighet, allt framfört på det nakna, avskalade och personliga sätt, som har blivit Jans signatur i allt han tar sig för, vare sig det handlar om konst, foto eller det skrivna ordet." – Recension av Sofia Ekholm, KalmarPosten, 2015-12-02.

KÖPA BOKEN
Den finns hos 
din bokhandlare, nätbokhandel eller via Votum & Gullers Förlags hemsida HÄR.

RECENSIONER AV FÖRESTÄLLNINGEN
"Lite fred på jorden är mer än en föreställning. Det är en reva i mörkret varur ljuset får komma till oss." Peter Hultsberg i Barometern-OT, 2015-10-08. HÄR – kan du läsa recensionen i sin helhet. 

"Jag har just varit med om Jan Nordström och hans bildberättarföreställning "Lite fred på jorden". Om vi i vardagen bara vågade visa lite mer av den ömhet Jan förmedlar, skulle vår värld dag för dag sakta förvandlas till det bättre." Jan Dzedins, producent, Regionteatern Blekinge Kronoberg, 2016-02-25.

"Berör som få ... gör att man en dryg timme senare lämnar föreställningen med en liten klump i magen, samtidigt som hjärtat blivit lite större och mer vidöppet än det var när man kom dit." Ann-Heléne Thöring, Kalmar Läns Tidning, 2015-11-19

"Jan Nordströms budskap och den värme han ville förmedla i sin föreställning "lite FRED PÅ JoRDEN", gick fram som en klar linje hela kvällen på Nybro Bibliotek genom hans fantastiska foton, konstverk, dikter, texter och framförallt hans berättande. Det kändes som något utöver det vanliga, som man inte kommer att glömma. Jag är säker på att alla som lyssnade, fick med sig många varma tankeväckande funderingar hem. Detta ämne blir dessutom mer och mer aktuellt och viktigt i dessa dagar!" – Pernilla Schultz, Nybro Bibliotek, 2015-11-27

”Det var en tänkvärd timme – som Jan Nordström bjöd på, men den innehöll även en del skratt och Jan bjöd verkligen på sig själv.” – 
Daniel Grozdanovski, 24Kalmar.se, 2015-10-07

BOKA FÖRESTÄLLNINGEN
gå in HÄR och så hör du av dig till producent Svante Oledal.
 

"MER OM lite FRED PÅ JoRDEN" 
En scenföreställning i bilder, ord och pingisbord. Om verklighetens hjältar och om surgubben Jan. Om rädsla, mod och en och annan LP-skiva. Att söka och försöka, fast det kan bli fel. Och om det som kvinnan inom rättsväsendet sa: "För nu är medmänsklighet, hopp och möten avgörande. Vi får inte bli rädda för varandra."Låter det som om allt på en och samma gång? Ja, för det är så det är i Jan. Och kanske även i dig? För är inte vi människor egentligen närmare varandra än vad vi tror? Föreställningen har sin börja i min bok "För det finns så mycket vackert, som alla dessa människor som var här". Utgiven av Votum & Gullers Förlag (se ovan).

FÖLJ MIG GÄRNA VIA FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER
för det senaste om vad som händer och sker. Du finner länkar till dessa här på hemsidas startsida, samt under rubriken "Aktuellt", även den här på startsidan. Var rädda om varandra.
Med värme och glädje / Jan

Jan Nordströms sommarateljé 2015
2015-08-24 | (For english see below) Välkommen till lite fred på jorden den 26:e aug och 29:e aug med konst, pingis, vinylskivor, 4 till 5 fotbollsspel och kanske blir det dans? 
Kom in en sväng för det är endast öppet dessa två dagar för sen stänger vi sommarsäsongen.
FRI ENTRÉ och inget behöver man köpa eller säga. Man kan bara vara lite i mitt försök till lite fred på jorden ... 
ÖPPET: onsdag 26 aug, kl.11.00-21.00 OCH lördag 29 aug, kl 11.00-21.00. 
VAR: Esplanaden 28 i Kalmar
Se några av mina nya lerskulpturer och målningar, limma upp ett stenhjärta på väggen
och jag bjuder på kaffe så länge jag har. 
Övervägande glädje att alla pingisborden tas fram
(nu står bara ett framme). Alla fotbollsspelen står redan framme. 
Och vinylskivorna är på plats. Vem vet, kanske blir det dans? PS. Jag visar inga fotografier denna gång ... Sprid gärna detta till de du tror kan vara intresserade. Tack och välkommen till välkommenheten!  
*Ateljén ligger snett över gatan om du står utanför Kallskänken och Hotell Hilda.
På samma sida som butiken Leva Reko.

Följ oss gärna via några av våra sociala medier för mer information. Välkommen!

2015-08-24 | A little peace on earth... Open: Wed 26 aug 11.00-21.00 and Sat 29 aug 11.00-21.00 Welcome! Follow us on any of our social media for more information. Welcome! 

Jan Nordström har tilldelats Arbetets Museums Eldsjälspris 2015
2015-06-30 | 
ARBETETS MUSEUM - ELDSJÄLSPRISET 2015 TILL JAN NORDSTRÖM - MOTIVERING: Jan Nordström får årets "eldsjälspris" på 20 000 kronor för sitt kreativa arbete med att ständigt fånga kärleken med sin kamera, målningar eller skrivande. I sitt mångåriga arbete har han - utifrån ett lokalt perspektiv - visat upp sitt genuina intresse för sina medmänniskor. Inte minst i boken "Tillsammansheten" om fotbollslaget Kalmar FF. I sina bilder och texter har han också tillfört sitt eget livs utmaningar och genom detta växt till en stor inspiratör för alla dem som vill berätta om livet som det är.
OM JAN NORDSTRÖM: Jan Nordström försöker berätta om hopp, kärlek och medmänsklighet. Om det som förenar oss människor. Han arbetar med många uttrycksformer; fotografi, måleri, teckning, text, poesi, utställningar och föreställningar. - Jag har det senaste året även börjat arbeta med att skulptera i lera. I min föreläsningsföreställning "Människorna med det seende hjärtat" - om hopp, kärlek och medmänsklighet smälter alla mina uttrycksformer samman på scen. Jan Nordström har gett ut nio böcker. Den tionde, "För det finns så mycket vackert, som alla dessa människor som var här", kommer i september 2015 och ges ut av Votum & Gullers Förlag. Så här beskriver förlaget boken: "Här är berättelsen, i ord och bilder, om vad Jan Nordström gjorde för att vända sin uppgivenhet och oro inför tillståndet i världen till en positiv handling. Han märkte även att han behövde fundera en hel del på sina egna fördomar, förutfattade meningar och förbättra sitt eget agerande gentemot sina medmänniskor." - HÄR länk till Arbetets museums hemsida för mer information. • Följ mig gärna via min blogg, nyhetsbrev, facebook, instagram, twitter osv, för det senaste om vad som händer och sker. Du finner länkar till dessa här på hemsidas startsida, samt under rubriken "Aktuellt", även den här på startsidan. Var rädda om varandra. Med värme och glädje / Jan    

2015-06-20 | Nu är det dags! De senaste åren har jag inte uppdaterat denna hemsida så mycket, varken med fotografier, målningar, dikter eller annat. Men nu tänkte jag försöka bli lite bättre på detta. Under menyn ”Fotografier” finns från och med idag en ny portfolio som heter: ”Ögonblick | Moments”, här är tanken att ny fotografier ska publiceras. Och idag publicerade jag ett första foto där. Målningar, dikter och annat kommer med tiden.

Boksomslag För det finns så mycket vackert Jan Nordströms kommande bok
2015-05-12 | I september, 2015 ger Votum & Gullers Förlag ut min nya bok "För det finns så mycket vackert, som alla dessa människor som var här". Här ett utdrag av förlags presentation av boken: "Här är berättelsen, i ord och bilder, om vad Jan Nordström gjorde för att vända sin uppgivenhet och oro inför tillståndet i världen till en positiv handling. Han märkte även att han behövde fundera en hel del på sina egna fördomar, förutfattade meningar och förbättra sitt eget agerande gentemot sina medmänniskor."
Vilken människa vill jag vara?
Hur vill jag möta dig.
Med vilka ögon.
De öppna.
Nyfikna.
Eller de misstänksamma.
Som blundar bort.

- Jan Nordström © 2015
Här länk till Votum & Gullers Förlags hemsida och presentationen i sin helhet.
• Följ mig gärna via min blogg, nyhetsbrev, facebook, instagram, twitter osv, för det senaste om vad som händer och sker. Du finner länkar till dessa här på hemsidas startsida, samt under rubriken "Aktuellt", även den här på startsidan. Var rädda om varandra. Med värme och glädje / Jan

Jan Nordström fick Byteaterns eldsjälspris 2014
2015-04-13 |
Fotografen, författaren och konstnären Jan Nordström har tilldelats Byteatern Kalmar Länsteaters Eldsjälspris, 2014. Här motiveringen till varför: "Med ett sällsamt seende öga, en ovanligt inkännande själ och en uthållig och enveten vilja att verka för det goda personifierar Jan begreppet eldsjäl i ordets allra bästa mening. En medmänniska som oförtröttligt sprider värme, kärlek och glädje med en förmåga att se det svaga i den starke och det starka i den svage, inte bara med sin konstutövning utan också med hela sin person." Här ett reportage om detta i P4 Kalmar och här en intervju i 24 Kalmar. 

Jan Nordström ur SVTs TV-reportage om hans Bokreseplats

2015-03-14 | "Vad kan jag göra med den jag är ..." Här kan du se TV-reportaget om min BOKresePLATS som sändes i SVT:s kulturprogram "Sverige!", lördagen den 14 mars, 2015. Kåre Perssons reportage börjar ca 30 sekunder in i programmet och jag kommer in efter ca 2 minuter. Klicka HÄR FÖR ATT SE TV-REPORTAGET... Följ mig gärna via min blogg, nyhetsbrev, facebook, instagram, twitter osv, för det senaste om vad som händer och sker. Du finner länkar till dessa här på hemsidas startsida, samt under rubriken "Aktuellt", även den här på startsidan. Var rädda om varandra. Med värme och glädje / Jan

Jan Nordströms målning Livsmod, 2015

2015-03-08 | Min nya målning "Livsmod, 2015". Den hänger på restaurangen "Postgatan" i Kalmar. Läs och se mer om detta, HÄR på min blogg. Med värme och glädje / Jan

Recension av Det som håller oss vid liv

2015-01-20 | Recension i Dala-Demokraten av Peter LeMarcs och min bok "Det som håller oss vid liv" Ur recensionen: "Fotografen Jan Nordströms bilder av artisten och låtskrivaren Peter LeMarc är mycket starka och levande. (...) Det här skulle ha kunnat bli ett trivialt idolporträtt bland tusentals andra i utbudet av coffeetable-böcker. Men Jan Nordström har gått tillväga på ett annat, mer ödmjukt sätt (...)". HÄR kan du läsa recensionen i sin helhet. SE och HÖRA Peter LeMarc bläddra i och prata om boken - och så kan du även BESTÄLLA boken via förlagets webbshop.

Bokomslag Det som haller oss vid liv

2014-12-16 | Tack till alla er som kom på signeringarna av Peter LeMarcs och min bok "Det som håller oss vid". Tack för fina möten. Boken finns att köpa hos de flesta bokhandlare, både de fysiska och de på internet. HÄR - kan du även köpa boken direkt via Votum & Gullers Förlag. 

Jan Nordström och Peter LeMarc i intervju i P4

2014-12-11 | "Peter LeMarc ger ytterst sällan intervjuer, men idag gjorde han ett undantag. Tillsammans med fotografen och vännen Jan Nordström besökte han P4 Kalmar och snackade om vänskap, musik, rädslor och deras nya bok "Det som håller oss vid liv".
LÄS MER OCH LYSSNA PÅ INTERVJU HÄR


2014-11-22 | Välkommen till signeringarna av Peter LeMarcs och min bok "Det som håller oss i liv". Se städer, datum och tider här under. Om du inte har möjlighet att komma, kan du fram till och med den 1 december 2014 köpa fotoboken signerad från förlagets hemsida: www.votumforlag.se 
KARLSTAD, Akademibokhandeln, torsdag 27/11 kl.16.
STOCKHOLM, Bengans, Drottninggatan 20, lördag 29/11 kl.13.
UDDEVALLA/TORP, Bok & Blad, fredag 5/12 kl.12.
TROLLHÄTTAN, Akademibokhandeln, Kungsgatan 30, fredag 5/12 kl.16.30
GÖTEBORG, Bengans, Stigbergstorget, lördag 6/12 kl.13.
KALMAR, Dillbergs, torsdag 11/12 kl 16.

Jan Nordström och Peter LeMarc gör en bok tillsammans.

2014-10-02 | Nu är det officiellt. Jag och Peter LeMarc gör en bok tillsammans. Idag skrev Peter LeMarc detta på sin facebook: "Fotograf Jan Nordström bilder och ord om att leva har följt mig i fotspåren sedan våren 2012. Hemma, backstage, i loger och på scen. Senast på Skeppsholmen den 2 augusti. Alltid med sin unika, säregna blick. Nu har han, tillsammans med undertecknad, samlat en stort antal bilder i en exklusiv, fet fotobok som är tänkt att komma ut till jul. En fin julklapp? Mer information följer..."

Galleri Jan Nordström, Slottsvägen 1E, Kalmar, Sverige

2014-08-25 |
Tack för en fantastisk sommar. Nu stänger vi "Galleri Jan Nordström" för säsongen och öppnar igen sommaren 2015, kanske på samma plats eller kanske någon helt annanstans... HÄR en länk till min blogg så att du kan se lite fler bilder från Galleriet. De finns i slutet av inlägget. Har målat massa nytt och sålt mycket under 2013 och 2014, målningar som jag ännu inte hunnit lägga ut här på hemsida. Här kan du även få en skymt av dessa.

Jan Nordström och Peter LeMarcs samarbete fortsätter

JAN NORDSTRÖMS OCH PETER LEMARCS SAMARBETE "Musik och fotografi under samma rymd" fortsätter. Läs tidningsintervjuer och lyssna på radiointervjuer om detta HÄR.
OCH GÖR GÄRNA alla eller några av de alternativa som står under rubriken "Aktuellt" och under datumet 2014-04-23 - Aktuellt-fliken finns här på min hemsidas startsida. För att att komma direkt till denna kan du klicka HÄR - Med värme / Jan

Affischen av Jan Nordströms målning "Människorna med det seende hjärtat".

NYHET | Affischen av min målning "Människorna med det seende hjärtat" - Pris: 160 kr/st (100 kr + emballage och porto 60 kr) Storlek 50 x 70 cm. Maila mig din beställning till: info@jannordstrom.com (Under 2015 kommer även målning erbjudas som en exklusiv och unik litografi. Dessa är numrerade, signerade och har en begränsad upplaga. Litografin är i målningens orginalstorlek 70 x 100 cm.)

Stina Gardell gör film om Jan Nordström

STINA GARDELL GÖR EN DOKUMENTÄRFILM OM JAN NORDSTRÖM
Läs intervjun i Barometern med Stina Gardell HÄR.
Och lyssna på P4:s radiointervjun med henne HÄR.
Läs mer om filmen med arbetsnamnet "Spelets regler" på Manatary Films hemsida HÄR.

Peter LeMarc och Jan Nordström signerar Jans fotografier

PETER LEMARC OCH JAN NORDSTRÖM
 - Foto: Sofia Erlandsson © 2013.
Nu finns de unika och högklassiga fotografierna av Jan Nordström från Peter LeMarcs första offentliga konsert på sju år att köpa. - Jag har valt ut tre av Jans foton som berörde mig starkt. Jan och jag har signerat samtliga, säger Peter LeMarc. Varje fotografi säljs i en exklusiv numrerad och begränsad upplaga av 150 ex av varje motiv. Storlek 50 x 70 cm. Pris 600 kr inklusive moms och frakt. Klicka HÄR för att kunna se fotografierna ordentligt och för att få mer info. Fotografiet skickas till dig tillsammans med en faktura. Maila din beställning till info@jannordstrom.com (Fotografierna är av allra högsta kvalitet och printade av ProCenter i Stockholm)

Följ Jan Nordströms blogg. Du finner den om du klickar HÄR. Välkommen.