Din webbläsare stöds inte längre! Vänligen upgradera till den senaste versionen!

2018-05-31 Jans fjärilskonstverk på Postgatan i Kalmar

Jan Nordströms målningar på Postgatan i Kalmar.
Målningar: Jan Nordström © 2018. 
Jan har inte kunnat måla på ett år på grund av sin hjärnsjukdom. Men förra veckan kunde han måla dessa två. Nu hänger dessa, samt ett par till som aldrig visats på restaurang Postgatan i Kalmar. Välkommen in och titta.

Vi vill även gratulera Postgatan som nyligen blev rankad som Sveriges 20:e bästa resturang av tidskriften Livets Goda.

Så här skriver Jan på en lapp som sitter bredvid de nya konstverken: "I psykologen och psykoterapeuten Patricia Tudor-Sandahls bok "Längtan visar vägen" läser jag att: "Fjärilen är en urgammal symbol för själen, till och med för själva livet". I och med arbetet med min senaste bok Hemligheten, där jag följt livet i en trädgård blev jag fascinerad och berörd av fjärilar. Sedan 2017 har jag börjat måla och skulptera dessa självporträtt eller själporträtt som jag kallar dem."

Storleken på dessa två målningarna på bilden är 42 x 59 cm.

För att läsa tidigare "Pressmeddelanden | Aktuellt" klicka HÄR.