Din webbläsare stöds inte längre! Vänligen upgradera till den senaste versionen!

2018-03-29 Jan en av fotograferna i "Through the looking glass"

Jan en av fotograferna i fotoutställningen "Through the looking glass"
Jan är en av de tre fotograferna vars fotografier nu visas på The Glass Factory (som i dagarna har blivit nominerat till Årets museum 2018). Utställningen heter "Through the looking glass" och berättar om ett Glasrike i ständig förändring. Den pågår 24/3-29/4 2018. De två övriga medverkande fotograferna är Ove Ahlström och Hans Runesson.

Fotot här över utställningslokalen där fotona hänger i storformat är en repost från museets Instagramkonto: @theglassfactoryboda I fotot ser du tre av Jans foton, från vänster:
1) Handen med smörgåsen.
2) De två "riddarna" som byter degeln, kärlet där glasmassan smälts samman inne ugnen. Glasbruksarbetarna kallar det att byta hjärtat. Det är en vacker och en väldigt varm ceremoni. 3) Längst ut till höger, kvinnan som är på väg in till en ny arbetsdag i Sandviks Glasbruk i Hovmantorp.

För öppettider och mer info om utställningen besök museumets hemsida: www.theglassfactory.se Jan är fortfarande sjuk och har därför inte varit med i arbetet med skapandet av utställningen. Utställningens curator, museichefen Maja Heuer har valt ut de av Jans fotografier som hon kände passade in i den helhet hon ville skapa. Totalt ingår sex av Jans foton. De är samtliga tagna under åren 2003-2005 när Jan fotograferade till det som blev hans bok "Glöd", en poetisk berättelse om människorna och livet i glasbruken i Glasriket.

Jag som skrivit detta inlägg är Jörgen Nordström och jag är Jans bror och är en av de som hjälper honom nu när han är sjuk. Jan hälsar till er och tackar för er värme, omtanke och för att ni är intresserade av att följa hans skapande.
  
Med vänliga hälsningar / Jörgen Nordström (Jans bror).

För att läsa tidigare "Pressmeddelanden | Aktuellt" klicka HÄR.