Din webbläsare stöds inte längre! Vänligen upgradera till den senaste versionen!

2017-05-29 Hemligheten - En multikonstnärlig upplevelse skapad av av Jan Nordström, Rikard Wolff, Peter LeMarc, Leif Jordansson och Peter Norrman.

Hemligheten – upplevelsen av Jan Nordström, Rikard Wolff, Peter LeMarc, Leif Jordansson, Peter Norrman. Pressmeddelande 2017-05-29
Från vänster: Peter Norrman, Leif Jordansson, Jan Nordström, Rikard Wolff och Peter LeMarc. Foto: Lena Katarina Johansson.

Allkonstnären Jan Nordströms senaste bok "Hemligheten"* är grunden i en multikonstnärlig musikalisk bild- och ordupplevelse skapad av Jan Nordström, Rikard Wolff, Peter LeMarc, Leif Jordansson och Peter Norrman. Berättelsen handlar om livsmod och hopp och scenbilden börjar i en hemlig trädgård som finns på riktigt någonstans i Sverige. Den stora premiären är planerad till 2018, men saker kan eventuellt ske innan dess.  - Jag tycker det är fint med sådant som bara börjar. Kanske en helt vanlig vardagsmorgon, säger Jan Nordström som under de senaste åren skapat en rad olika oannonserade pop-up händelser, bland annat vid en busshållplats i Kalmar.

Rikard Wolff som i år bland annat har en av huvudrollerna i årets julkalender i SVT "Jakten på tidskristallen", är berättarrösten i Hemligheten och det var även han som födde idén om att skapa en upplevelse av Nordströms bok. - Jan visade mig en tidig skiss av boken redan 2012 och jag kände direkt att berättelsen hade möjligheten att växa ut ur bokpärmarna och även bli till en multikonstnärlig kreation, säger Rikard Wolff.

Jan Nordström och Peter LeMarc har arbetat tillsammans tidigare, senast i samband med LeMarcs album "Den tunna tråden". - Jag har aldrig tidigare gjort musik som den i Hemligheten, så jag frågade kompositören Leif Jordansson, som tidigare bland annat gjort musiken till Jonas Gardell hyllade dramaserie "De halvt dolda" om han ville vara med. 
Det är Leif som är huvudkompositören av musiken och ljudbilden i Hemligheten. Jag bidrar lite här och där, säger Peter LeMarc.

Genom Leif Jordansson steg även filmaren och konstnären Peter Norrman in i det gemensamma skapandet. Han har bland annat på uppdrag av Läkare utan gränser skapat den uppmärksammade 360 gradiga filmkonstupplevelsen "En annan verklighet" - om livet i ett flyktingläger i Sydsudan, som visats i köpcentrum runt om i Sverige.

Andra artister, men även exempelvis forskare har och kommer att bjudas in och vara med i skapandet - en av tankarna med Hemligheten är att den på olika sätt kommer fortsätta att växa till hoppfulla möten mellan människor. - Mer än så här berättar vi inte just nu. Våra läppar är förseglade. "Upplevelsen Hemligheten" ska ju vara lite hemlig tills den börjar dyka upp lite här och där, säger Jan Nordström.

Mer information om de medverkande:
www.jannordstrom.com
www.rikardwolff.se
www.lemarc.se
www.jordansson.net
www.peternorrman.com


*Jan Nordströms bok "Hemligheten", släpptes i februari 2017 och är utgiven av "Jan Nordström bilder och ord om att leva" i samarbete med Votum förlag. Läs mer om boken HÄR.

För att läsa tidigare "Pressmeddelanden | Aktuellt" klicka HÄR.