Din webbläsare stöds inte längre! Vänligen upgradera till den senaste versionen!

2015-10-06 Föreställningen Lite fred på jorden

Affisch Jan Nordströms föreställning Lite fred på jorden

RECENSIONER AV FÖRESTÄLLNINGEN:

"Lite fred på jorden är mer än en föreställning. Det är en reva i mörkret varur ljuset får komma till oss." - Peter Hultsberg i Barometern-OT, 2015-10-08

"Jag har just varit med om Jan Nordström och hans bildberättarföreställning "Lite fred på jorden". Om vi i vardagen bara vågade visa lite mer av den ömhet Jan förmedlar, skulle vår värld dag för dag sakta förvandlas till det bättre." - Jan Dzedins, producent, Regionteatern Blekinge Kronoberg, 2016-02-25

"Berör som få ... gör att man en dryg timme senare lämnar föreställningen med en liten klump i magen, samtidigt som hjärtat blivit lite större och mer vidöppet än det var när man kom dit." - Ann-Heléne Thöring, Kalmar Läns Tidning, 2015-11-19

"Jan Nordströms budskap och den värme han ville förmedla i sin föreställning "lite FRED PÅ JoRDEN", gick fram som en klar linje hela kvällen på Nybro Bibliotek genom hans fantastiska foton, konstverk, dikter, texter och framförallt hans berättande. Det kändes som något utöver det vanliga, som man inte kommer att glömma. Jag är säker på att alla som lyssnade, fick med sig många varma tankeväckande funderingar hem. Detta ämne blir dessutom mer och mer aktuellt och viktigt i dessa dagar!" - Pernilla Schultz, Nybro Bibliotek, 2015-11-27

"Det var en tänkvärd timme - som Jan Nordström bjöd på, men den innehöll även en del skratt och Jan bjöd verkligen på sig själv." - Daniel Grozdanovski, 24Kalmar.se, 2015-10-07

MER OM FÖRESTÄLLNINGEN
En scenföreställning i bilder, ord och pingisbord. Om verklighetens hjältar och om surgubben Jan. Om rädsla, mod och en och annan LP-skiva. Att söka och försöka, fast det kan bli fel. Och om det som kvinnan inom rättsväsendet sa: "För nu är medmänsklighet, hopp och möten avgörande. Vi får inte bli rädda för varandra."Låter det som om allt på en och samma gång? Ja, för det är så det är i Jan. Och kanske även i dig? För är inte vi människor egentligen närmare varandra än vad vi tror? Föreställningen har sin börja i Jan Nordströms bok "För det finns så mycket vackert, som alla dessa människor som var här". Utgiven av Votum & Gullers Förlag (se här under).

För att läsa tidigare "Pressmeddelanden | Aktuellt" klicka HÄR.