Din webbläsare stöds inte längre! Vänligen upgradera till den senaste versionen!

2015-06-30 Jan Nordström tilldelas Arbetets museums Eldsjälspris 2015

Jan Nordström får Arbetets Museums eldsjälspris 2015

Jan Nordström tilldelas ARBETETS MUSEUM - ELDSJÄLSPRISET 2015.

MOTIVERINGEN TILL PRISET:
"Jan Nordström får årets "eldsjälspris" på 20 000 kronor för sitt kreativa arbete med att ständigt fånga kärleken med sin kamera, målningar eller skrivande. I sitt mångåriga arbete har han - utifrån ett lokalt perspektiv - visat upp sitt genuina intresse för sina medmänniskor. Inte minst i boken "Tillsammansheten" om fotbollslaget Kalmar FF. I sina bilder och texter har han också tillfört sitt eget livs utmaningar och genom detta växt till en stor inspiratör för alla dem som vill berätta om livet som det är.??" 

OM JAN NORDSTRÖM:
Jan Nordström försöker berätta om hopp, kärlek och medmänsklighet. Om det som förenar oss människor. Han arbetar med många uttrycksformer; fotografi, måleri, teckning, text, poesi, utställningar och föreställningar. - Jag har det senaste året även börjat arbeta med att skulptera i lera. I min föreläsningsföreställning "Människorna med det seende hjärtat" - om hopp, kärlek och medmänsklighet smälter alla mina uttrycksformer samman på scen. Jan Nordström har gett ut nio böcker. Den tionde, "För det finns så mycket vackert, som alla dessa människor som var här", kommer i september 2015 och ges ut av Votum & Gullers Förlag. Så här beskriver förlaget boken: "Här är berättelsen, i ord och bilder, om vad Jan Nordström gjorde för att vända sin uppgivenhet och oro inför tillståndet i världen till en positiv handling. Han märkte även att han behövde fundera en hel del på sina egna fördomar, förutfattade meningar och förbättra sitt eget agerande gentemot sina medmänniskor." HÄR länk till Arbetets museums hemsida för mer information.

För att läsa tidigare "Pressmeddelanden | Aktuellt" klicka HÄR.